Győr látnivalók

Győrt a Találkozások városának nevezik, hiszen jelentős gazdasági, ipari, egyházi, oktatási, kulturális és sportközpont. A Bécs–Pozsony–Budapest innovatív tengelyen fekszik, kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, és rendkívül dinamikusan fejlődik.

Győr megyei jogú város Győr-Moson-Sopron megye székhelye. A győri kistérség és a Nyugat-Dunántúl régió központja. Magyarország hatodik legnagyobb városa, a Dunántúlon csak Pécs előzi meg.

Magyarország műemlékekben igen gazdag városa, a csodálatos barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját.

győr

A Rába parti várost a Vizek városaként is emlegetik, mivel a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca összefolyásánál, a Dunától nem messze fekszik, és gyógyvízzel is büszkélkedhet. A város vízitúrák kiindulópontja vagy egyik állomása, de rendelkezik egy nagy élményfürdővel is, ugyanakkor a város környéki tavak, holt-ágak igazi fürdő- és horgászparadicsomul szolgálnak.

Győr Magyarország csodáinak és kincseinek egyik megkerülhetetlen letéteményese, mindenképpen megér egy látogatást. Találkozzunk Győrben!