Hidrogénben dús víz csodás hatásai

Hidrogénezett vizet iszik nő

A hidrogénben dús víz csodásan gyógyító hatására már több évtizede felfigyeltek a kutatók és a szakemberek

Mi állhat a hidrogénben dús víz, vagy hidrogénezett víz klinikailag is bízonyított sok, sok pozitív hatása mögött? Erről a témáról írt Dr. Julian Whitaker ismert orvos, író, és természetgyógyász a Health & Healing, 25. évfolyam, 5. számában

Egy 60-as éveiben járó üzletember arról számol be, hogy mióta hidrogénnel dúsított vizet fogyaszt, több energiája van, a memóriája pedig jobb, mint valaha.

Egy hosszútávfutó azt állítja, hogy a hidrogénes víz fogyasztásától jobb lett az állóképessége, jobban alszik, ráadásul azóta kevesebb fájdalom gyötri.

Egy nő, az Alzheimer-kórban szenvedő édesanyján figyelte meg, hogy egyre jobban emlékszik nevekre és eseményekre. Mostanra egyes dolgokat, például a zuhanyzást segítség nélkül végzi. Kezd „visszatérni a régi önmaga”.

Egy fiatalember motorbaleset után kómába esett és súlyos kognitív-, beszéd- és
mozgásproblémákkal küzdött. Három hónap után felébredt, de a kilátásai borúsak voltak. A hidrogénnel dúsított víz fogyasztásától robbanásszerűen indult meg a felépülése, mostanra ismét személyi edzőként dolgozik.

Egy placebokontrollos klinikai kísérlet arra az eredményre jutott, hogy míg a placebós
csoport állapota rosszabbodott Parkinson-kór esetén, addig a hidrogénezett vizet fogyasztók állapota jelentősen javult.

Egy reumatoid artritiszben szenvedőkön végzett kezdeti tanulmány szerint a hidrogénnel dúsított víz érezhetően csökkentette az ízületi fájdalmat és a duzzanatot.

Ha most azt gondolja, ez túl szép, hogy igaz legyen, megértem. Először én is erre gondoltam!  De minél mélyebbre ástam magam a hidrogénben dús víz, avagy hidrogénmolekulás vagy H2 terápiával foglalkozó több száz tudományos írásban, a számtalan pozitív egészségügyi eredmény alapján egyre inkább úgy látom, itt valódi tudományos áttörésről van szó.

A hidrogénben dús vízben többlet hidrogén van

A hidrogén az 1. helyen áll a periódusos rendszerben – ez a legegyszerűbb, legkönnyebb elem, amely egyetlen elektronból és egyetlen protonból áll.

Az egész univerzum legelterjedtebb eleméről van szó, amely a csillagok, a csillagködök és az olyan gázóriások alkotóeleme, mint a Jupiter vagy a Szaturnusz.

A hidrogén a Földön ugyanakkor ritkán fordul elő molekula formájában. A hidrogéngáz (vagy H2, mert minden molekulája két hidrogénatomot tartalmaz) annyira könnyű, hogy még a bolygónk gravitációs vonzásából is megszökik.

Mivel a hidrogén szinte minden más elemmel képes reakcióba lépni, leggyakrabban vegyületekben fordul elő, például a vízben, kőolajban, gázokban, több millió természetes és szintetikus anyagban, valamint az élethez nélkülözhetetlen szerves vegyületekben.

A hidrogénmolekula ritka jelenség ugyan, a kis mérete és a különleges tulajdonságai miatt mégis sokan foglalkoznak annak lehetséges terápiás hatásaival, és a kutatók figyelemre  méltó felfedezéseket tettek.

Miben rejlik a hidrogén, azaz a H2 ereje?

A H2 először is kiváló antioxidáns, a szabad gyökök semlegesítője, amely kifejezetten a veszélyes és káros hatású hidroxil szabad gyököket veszi célba.
A hidroxil-gyökök károsító hatása abból ered, hogy ellopják az elektronokat a DNS-ben, fehérjékben és zsírokban lévő molekulákból, ezzel instabillá teszik azokat, elindítva az oxidatív stressz láncreakcióját.

A H2 átadja az elektronjait a hidroxil-gyököknek, ezzel stabilizálja és megfékezi azokat. A hidrogénmolekula csökkenti a peroxinitrit, egy másik veszélyes oxidáns mérgező hatását is, a természetes antioxidánsok (pl. glutation, szuperoxid-dizmutáz és kataláz) termelését serkentve pedig javítja a test védekezőképességét.

A H2-nek továbbá pozitív hatása van a sejtjelzésre és a génexpresszióra. A hidrogénmolekula elnyomja a TNF-alfát és más, a gyulladásokban részt vevő fehérjéket, és olyan mechanizmusokat indít be, amelyek megóvják a sejteket a pusztulástól.

A H2 szelektív, ami azt jelenti, hogy nem támadja meg az esszenciális redox jelző gyököket, amelyek a sejtek közötti üzeneteket szállítják.

Harmadrészt pedig a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a H2-vel dúsított víz növeli a ghrelin nevű hormon termelését. A ghrelin kiválasztása a gyomorban történik, és legismertebb hatása, hogy stimulálja az étvágyat. Serkenti a növekedési hormon
termelését is, ráadásul védi az agyat, az érrendszert, a májat és sok más szervet.

Negyedrészt, a H2 „nano” molekulái képesek áthatolni a sejtmembránokon, így eljutnak a sejtek mitokondriumába és a sejtmagba is, de még a vér-agy gáton is átjutnak, így szerte a testben képesek kifejteni pozitív hatásukat.

Nem is meglepő hát, hogy a H2 pozitív terápiás hatásait már állatokon és embereken végzett tanulmányok is igazolják számos betegség estén! Legyen szó traumás agyi vagy gerincvelő- sérülésről, Parkinson-kórról, Alzheimer-kórról, agyvérzésről. Továbbá szívrohamról, érbetegségről, cukorbetegségről, máj- vagy veseproblémákról, autoimmun betegségekről és tüdőproblémákról.

A hidrogénnel dúsított víz legjobb előállítási módjai:

A klinikai kutatások során három csatornát használtak a H2 bevitelére:

A hidrogéngáz belégzése, hidrogénben gazdag sóoldat befecskendezése, valamint,
a legegyszerűbb, legbiztonságosabb és legköltséghatékonyabb mód, a hidrogén -molekulával dúsított víz fogyasztása.

Hidrogénes víz készítő készülék
Lourdes hidrogénes víz készítő

A hidrogénezett víz elektrolízissel hozható létre, amely során a H2O – O2-re és H2-re bomlik, amely aztán feloldódik a vízben.

Az így készített hidrogénezett vizet úgynevezett hidrogénes víz készítő készülék segítéségével tudjuk otthon mi is elő állítani.  
A készülék által készült víz jótékony hatását a többlet hidrogénmolekulának köszönhetik.

A hidrogénezett víz azonban ennél egyszerűbben is előállítható. Ha magnéziumrudat merítünk a vízbe, a keletkező kémiai reakció lebontja a vízmolekulák kötését, és hidrogénmolekulát hoz létre. Az eljárással először Dr. Hayashi vízhidrogénező pálcájánál találkoztam – ez egy tizenkét centis magnéziumrúd, amelyet a vízbe kell tenni, aztán a vizet meg kell inni. A pálcát néhány hónapig használtam, míg a feleségem valami szemétnek nézte, és kidobta. Emlékszem, akkor arra gondoltam, hogy miért nem gyártanak egy igazán felhasználóbarát terméket.

Valaki ezt meg is tette. Egy Purative nevű vállalat tökéletesítette a módszert, és mikronizált magnéziumtablettákat készítettek, amely vízben oldva kiadós mennyiségű (1,6–2,6 ppm) hidrogénmolekulát képes létrehozni. Az ember csak beledob egy tablettát egy palack vízbe, jól lezárja a palackot, vár 10–15 percet, amíg a hidrogénes mikrobuborékok létrejönnek és feloldódnak, aztán megissza a vizet.

Naponta egy ilyen tabletta nagyjából a hidrogénterápiás kutatásokban vizsgált dózisnak felel meg, és szó szerint elárasztja az ember testét a szabad gyököket elfojtó elektronokkal. És mivel a H2 egy biztonságos, természetes molekula, amely megtalálható a szervezetben, nem lehet túladagolni.

A hidrogénmolekula várhatóan biztonságos, egyszerű és olcsó terápiát jelent majd a jövőben az egészség megőrzésére, a betegségek megakadályozására, valamint a legtöbb panasz kezelésére.

Én már beiktattam napi egy vagy két palack hidrogénezett vizet az étrendembe,
és mindenkinek ugyanezt javaslom. Fenékig!

A szerzőről:

Dr. Julian Whitaker - hidrogénes víz szakértőDr. Julian Whitaker az alternatív orvoslás valódi úttörője és elismert szószólója, valamint író, előadó, alapító és igazgató a Whitaker Wellness Institute szervezetnél.
Dr. Whitaker több mint 40 éve segít javítani az emberek életminőségét. Megadja nekik az egészséghez és jóléthez szükséges tudást és eszközöket.

Összesen nyolc könyve jelent már meg: Reversing Hypertension (A magas vérnyomás visszafordítása); The Memory Solution (Megoldás a memóriára); Shed 10 Years in 10 Weeks (10 évvel fiatalabb 10 hét alatt); The Pain Relief Breakthrough (Áttörés a fájdalomenyhítésben); Reversing Heart Disease
(A szívbetegség visszafordítása), Reversing Diabetes (A cukorbetegség visszafordítása); és Dr. Whitaker’s Guide to Natural Healing (Dr. Whitaker útmutatója a természetgyógyászathoz).

A cikk angol nyelvű, online változata elérhető az alábbi linken:
http://www.faim.org/