Korfu látnivalók: Egér sziget

Kevés olyan ember tér vissza korfui nyaralásáról, aki nem látta az Egér szigetet. Az Egér sziget vagy más néven Pontkonissi Korfu jelképévé vált az utóbbi években.

Az Egér szigeten egy bűbájos kis kápolna díszeleg, érdemes róla néhány művészi fotót készíteni, de számos képeslapon is megtalálhatjuk a szigetet és a kápolnát is.

Az Egér szigetről egy kedves kis legenda is kering, amely szerint az Egér sziget egy hajó volt, egészen pontosan Odüsszeusz hajója, de Poszeidón a tengerek istene ezt a hajót sziklává változtatta és azóta áll itt.

Biztosan felmerül mindenkiben a kérdés, hogy miért is Egér sziget a neve ennek a bájos kis helynek? Nos az lenne a kézenfekvő magyarázat, hogy a szigeten egerek vannak, de ez nem így van. A tenger hullámai, ahogyan a szikláknak csapódnak, olyan mintha cincogást hallanánk…nos a szikláknak verődő víz hangjáról kapta a sziget az Egér sziget nevet. A hajózás szerelmeseinek jó hír, hogy a környező tengerparti településeken vitorlás bérlés lehetséges, megfizethető áron.

Korfu Eger sziget

Kedvező árban szállást a közeli apartmanházban találhatunk, bár főszezonban gyakran teljesen foglalt, így érdemes korán megtenni a foglalást. Az apartmanház főként a csendesebb és pihentetőbb üdülés kedvelőinek ajánlott hiszen nyugodtabb környezetben , a tnegerparttól alig harminc méterre található a kellemes apartmanház. A nyüzsgő belváros innen kétszázötven méterre van, így a nyüzsgés akár rövid sétával is elérhető.

Az apartmanháznak saját medencéje van, melyhez napágyak és napernyők is tartoznak. Minden apartman önellátásra van berendezve, így saját fürdőszobával és konyhasarokkal rendelkezik. Az apartmanház melletti szálláshely saját strandját az apartman vendégei is igénybe vehetik, itt a tengerpart kellemes, homokos és lassan mélyül így a kisebb gyermekek is élvezhetik a vizet.