Xántus János Állatkert

Az 1967-ben megnyitott Állatkert jelentős megújuláson ment keresztül az elmúlt tíz évben. 100 állatfaj több mint 500 egyedét, nagy kifutóterületeken, élőhely jelleggel szervezett kiállításokra alapítva mutatja be.

Az állatkert napjainkban is folyamatosan fejlődik. Van itt gibbon-sziget, de 2001-ben épült tágas Afrika-kifutó, ahol zebrák, antilopok mellett zsiráfok élik mindennapjaikat. Méltó helyet kaptak a tigrisek, oroszlánok és medvék is. 2004-ben átadták az Afrika-házat is, ahol többek között csimpánzokat, törpeorrú törpe krokodilokat, vörös homlokú makikat és egy több száz literes Malawi-tavi medencét is lehet látni. 2005-ben végre új további három hektárral bővült az állatkert területe. Erre a területre erdei sétaút került, piknikező helyekkel, őzekkel, skót marhákkal, pónikkal és tevékkel.

Az Állatkert negyven éves születésnapjára, 2007-ben átadták a Zsiráf-házat, a Terráriumházat, és a Dél-Amerika házat. Ezek a házak nemcsak a meleg időjárást kedvelő állatok számára biztosítanak otthont, hanem a téli fagyos napokon az állatkertbe érkező látogatók is megmelegedhetnek.

A Zsiráf-házba érkező vendégek egy emeletre érve egy magasságba kerülhetnek a hosszúnyakú lakókkal is. A Dél-Amerika ház lakói, a tapírok, lajhárok, pampanyulak és vízidisznók hamar belakták új korszerű otthonukat. A Terráriumházban mézmedvéket, kaméleonokat, botsáskákat, kajmánokat és selyemmajmokat lehet megcsodálni. Az Afrika-házhoz vizesárokkal kapcsolódó új, szabadtéri kifutó csatlakozik a főemlősök örömére.

A látogatók a tágas kifutók között az erdei sétaúton bandukolva, árnyas platánligetben élvezhetik az állatkert örömeit.
Xantus János Állatkert Kht.
Győr, Kiskút liget
Tel/fax: (+36 96) 618-367; (+36 96) 618-368
E-mail: xantus@t-online.hu
Web: www.zoogyor.com
Nyitva tartás: XI.15-III.15.-ig 10.00-17.00
III.15-XI.15-ig 10.00-19.00