Konyhabútor trendek

Lakberendezés kapcsán különösen nagy kihívás elé állítja a szakembereket a konyha, hiszen esetében a design és a funkció tökéletességére való törekvés van első helyen.

De mégis milyen trendek érvényesülnek napjainkban?

A klasszikus stílus mellett teszik le többen a voksukat, vagy a modern bútorok és kialakítás a kelendőbb manapság?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a berendezés megjelenése, színvilága még mindig rendkívül fontos az otthonteremtők számára, de ennél jóval fontosabb, hogy praktikus és kényelmes legyen az a helyiség, ahol, ha a család nem is, de a háziasszony biztosan sokat tartózkodik majd. Kisebb terek esetén praktikus megoldás lehet az L alakú konyhabútor, míg nagyobb terek esetén a konyhasziget kialakítása is elképzelhető.

A konyha otthonunk azon területe, ahol indulnak a reggelek, készülnek a finomabbnál finomabb ebédek, és a napot is itt zárjuk egy ízletes vacsora asztalra varázsolásával. Nem mindegy tehát, milyen környezet fogad bennünket a helyiségben, mint ahogy az sem elhanyagolható, rendelkezésünkre áll-e megfelelő méretű munkafelület. A modern konyhabútorok kialakításakor a gyártók igyekeznek arra törekedni, hogy egyszerűen tisztítható, strapabíró és időtálló minőségű munkafelületeket alkossanak meg, igény szerint a konyha egyedi méretének és az ingatlantulajdonos igényeinek megfelelően.

konyhabútor trendek

Beépített konyhabútor a lakberendezésben

A beépített konyhabútor a modern háztartások fontos eleme. A konyha az a hely, ahol a nőnek jól kell éreznie magát, és minden a keze ügyébe esik.

A jól megválasztott konyhabútor a helyiség éke lehet, feldobva ezzel a házat is. Fontos szempont lehet egy konyhabútor vásárlásakor, hogy könnyed hatást keltsen, illeszkedjék saját stílusunkhoz, hiszen sokak számára egy rusztikus, a felső tízezer életmódját sugalló konyha akár idegen is lehet. Ha konyhabútort vásárolunk, akkor sok mindent figyelembe kell vennünk. Összhangot kell teremtenünk a ház színével, elrendezésével, a konyhánk méretével és fel kell mérnünk, hogy mit szeretnénk a bútoron kívül a konyhában elhelyezni: dupla mosogatót, mosogatógépet, hűtőszekrényt, páraelszívót. Sokak számára nyújthat például egy világos színű fa konyhabútort megnyugvást és a család számára biztonságos érzést.

Főzés közben is hasznos, hogyha minden a kezünk alatt van, így ha tehetjük igyekezzünk minél nagyobb konyhapultot kialakítani, ahol jól lehet előkészíteni a sütés-főzés elemeit, és akár több háztartási gép is elfér rajta.