Mák a paleolit ételekben

Az egészségi állapota az embernek folyamatosan romlik és természetesen ez nagyobb részben a nem megfelelő táplálkozásunknak köszönhetjük.

A mák is a paleolit étrendben kiemelkedő helyet foglal el és nem csak a süteményekben kell elképzelnünk, mert a húsételek mellé is nagyszerű fogásokat készíthetünk.

Folyamatosan a fogyókúrákról hallunk, amelyek igazi szélmalomharcnak tűnnek, hiszen nagyon kevés esetben tapasztalhatunk valódi eredményt.

A paleolit életmód viszont csak egészséges táplálkozást kínál, amely ez esetben együtt jár a fölösleges zsírpárnáktól való megszabadulással. Mák és egyéb finomságok, amelyek ez esetben nincsenek a tiltott listán, így nem kell sanyargatnunk magunk, csak egyszerűen odafigyelni arra, hogy csak a paleolit táplálkozásnak megfelelő alapanyagokat fogyasszuk.

Legyen a mák is a mindennapi étkezéseink része, és természetesen nem a legédesebb süteményeinkben! El kellene felejteni a folyamatos sóvárgást az édességek iránt, mert egy friss gyümölcs minden szempontból jobb választás.